Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Fotografie horolezcov z Matterhornu vyrážajú dych
Zdielať na

Fotografie horolezcov z Matterhornu vyrážajú dych

MATTERHORN / Švajčiarsky fotograf Robert Bosch fotí spoločne so svojím tímom neskutočne epické fotografie. Využíva pritom profesionálnych horolezcov. Na niektoré zábery ich použil viac ako sto, píše The Daily Mail.

Na oslavu 150. výročia prvého výstupu na hrebeň švajčiarskej hory Matterhorn v Alpách, kam vystúpil so svojím tímom Edward Whymper, nafotil Robert Bosch dychberúce fotografie.

Panenská príroda

Podarilo sa mu nafotiť tím odvážnych horolezcov, ktorí sa pasovali s nevyspytateľnými podmienkami. Vzácne momenty vyvolávajú zimomriavky a nemý úžas.

Detailne precítené zábery sú jasným dôkazom toho, že povolanie horolezca je nielen o negatívnych, ale aj o pozitívnych momentoch. Neexistuje nič krajšie ako pohľad na panenskú prírodu, píše The Daily Mail.

Reprofoto/Robert Bosch

Dokonalý výsledok

Robert Bosch rozmiestil horolezcov na horu a nechal ich v rovnakom čase zapáliť červené svetlice. Projekt si vyžiadal niekoľkotýždňové prípravy s presnými výpočtami, aby bola výsledná fotografia dokonalá.

Reprofoto/Robert Bosch

Fotograf zvolil červené svetlice preto, že práve svetlom červenej farby si svietila pri výstupe na horu skupina Edwarda Whympera. V inom prípade nechal horolezcov stáť v snehu bez topánok.

Reprofoto/Robert Bosch

Nedostupný terén či drsné podmienky sú len malým zlomkom v náročnej práci horolezca. Neľahkú úlohu zohral aj Bosch. Podpísal sa však pod ukážkovú kolekciu a postaral sa o neopakovateľný umelecký zážitok.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články