Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Gigantický krab alebo podvrh? Toto objavili Briti v Kente
Zdielať na

Gigantický krab alebo podvrh? Toto objavili Briti v Kente

Zdroj: reprofoto: The Daily Mail

WHITSTABLE / Britov z mesta Whitstable v Kente vystrašil gigantický krab, ktorého zaznamenali letecké snímky. Odborníci však tvrdia, že krab nie je pravý a zrejme ide o hoax.

Prímorské mestečko Whitstable je známe ustricami. Momentálne sa tam hrnú turisti, ktorí si chcú odfotografovať obrovského kraba.

Podvod?

Fotografie, ktoré zverejnil aj The Daily Mail ukazujú obrovského kôrovca, ktorý má aspoň pätnásť metrov a číha v plytkej vode.

Kým niektorí sa domnievajú, že ide o "Krabzillu", iní tvrdia že je to jednoducho podvod. Tento druh kraba síce v britských vodách žije, dorastá ale len do veľkosti piatich centimetrov.

reprofoto: The Daily Mail

Monštrum z hlbín

Fotografia bola zverejnená na webovej stránke Weird Whitstable, kde sa nachádzajú neobvyklé pikošky z mesta. Zakladateľ tejto stránky Quinton Winter uviedol, že si v prvej chvíli myslel, že ide o neobvyklú tvorbu piesku. 

Teraz je ale presvedčený, že ide o monštrum z hlbín. "Spočiatku som videl slabý pohyb. Potom ako sa to zdvihlo z vody, som si myslel, že smiešne vyzerajúce drevo," cituje Wintera The Daily Mail.

Najväčší známy druh kraba je japonský krab, ktorý môže merať viac ako 3,6 metra. 

Súvisiace články