Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kráľ džungle sa prerátal, jeho hrdosť doslova pošliapali byvoly
Zdielať na

Kráľ džungle sa prerátal, jeho hrdosť doslova pošliapali byvoly

Zdroj: Lyle Gregg/Barcroft Media

NELSPRUIT / Kráľ džungle sa prerátal. A to doslova. Fotografie, ktoré zachytil správca Lyle Greg v Krugerovom národnom parku v Južnej Afrike ukazujú potupu leva, na ktorého zaútočila skupina býkov. Píše o tom britský magazín dailymail.co.uk.

Bezmocný lev bol rozdrvený na smrť stádom byvolov. Jeden z nich ho nabral na rohy a skočil mu na hlavu. Doslova mu pošliapali status kráľa džungle. Všetko ale mohlo byť inak, ak by predtým lev nezvádzal boj, ktorý ho vyčerpal a už nemal čas stádu ujsť.

Bol veľmi vynaliezavý, stádu sa chcel ukryť v tráve, no nepomohlo. Zvieratá ho našli. Vo chvíli, keď bol lev na pokraji smrti, zachytil ho na kameru Lyle Greg, správca parku.

Lyle Gregg/Barcroft Media

Neúprosný útok

"Z tohto zvieraťa bolo vždy cítiť hrdosť. Stretával som sa s ním takmer každý deň dva roky," hovorí. "Keď som tam sedel a pozoroval ho, započul som volanie byvolov. Turistom som len povedal, že ak to bude veľké stádo, lev sa dostane do problémov," pokračuje Greg.

Lyle Gregg/Barcroft Media

Stádo išlo asi 30 metrov od leva, no zmenil sa smer vetra a tak zacítili jeho pach, píše dailymail.co.uk. "Približovali sa k nemu a keď sa rozhodol utiecť, nestačili mu sily," dodáva Greg.

Útok bol neúprosný, atakovalo ho asi 20 byvolov. Národný park neskôr informáciu o smrti leva potvrdil.

Súvisiace články