Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
10 najhorších nemocníc Slovenska: Sem radšej neísť...
Zdielať na

10 najhorších nemocníc Slovenska: Sem radšej neísť...

BRATISLAVA / Niektorí hovoria, že do slovenskej nemocnice môžete už len ísť umrieť. Všeobecná zdravotná poisťovňa zverejnila výsledky hodnotení, podľa ktorých by to v niektorých prípadoch mohla byť aj pravda. Pozrite si rebríček najhorších nemocníc u nás. A to podľa názoru pacientov.

Najhoršie nemocnice podľa pacientov

Zhruba 3 000 poistencov najväčšej zdravotnej poisťovne povedalo svoj názor. Zjednodušene povedané, tí čo boli počas roka 2012 hospitalizovaní v niektorej z našich nemocníc, rozhodli. A to v dotazníkovom prieskume o tom, kde sa o nich starali najlepšie a kde naopak najhoršie.

Na chvoste rebríčka sa ocitla s iba 46 percentným indexom spokojnosti Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave a neohúrili ani nemocnice v Galante a Michalovciach.

NemocnicaSpokojnosť pacientov v %
Nemocnica sv. Barbory Rožňava46
Nemocnica sv. Lukáša Galanta48
Nemocnica Š. Kukuru Michalovce49
NsP Považská Bystrica 49
Nemocnica arm.gen. Svobodu Svidník49
FN Žilina50
Nemocnica Dr. V. Alexandra Kežmarok52
Nemocnica Levice52
FN Trnava53
Nemocnica Brezno53

Zdroj: VšZP, noviny.sk

O špičke a platoch

Naopak najväčšie nadšenie prejavili pacienti kardiocentra v Nitre, Národného onkologického ústavu v Bratislave a Vojenskej nemocnice v Novej Polianke.

V slovenskom zdravotníctve sa aktuálne riešia platy. Sestra, ktorá v zdravotníctve pracuje 29 rokov, dostáva totiž mesačne presne 514 eur. O tento smiešny plat sa však politici zaujímajú iba vtedy, ak majú nôž pod krkom v podobe štrajku alebo v prípade, že sa u nás "zvolebnieva." VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Uháňajúca_sanitka

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články