Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Školy opäť ožijú, učitelia si pripravujú triedy
Zdielať na

Školy opäť ožijú, učitelia si pripravujú triedy

BRATISLAVA / Zatiaľ, čo deti si ešte užívajú posledné dni voľna, učitelia sa už v školách vrhli do práce. Pred začiatkom roka chystajú pomôcky, upratujú a zdobia triedy. Znie to veľmi pekne, ale aj tento školský rok prinesie starý známy problém. Opäť sa nestihli vytlačiť všetky nové učebnice.

Na chodbách je už teraz rušno

Ruku na srdce, pamätáte si svoj prvý školský deň? Je to veľmi dôležitá životná udalosť. Deti sa tejto chvíle nevedia dočkať. A preto musí byť všetko dokonalé. Po chodbách pobehujú už teraz upratovačky, v triedach pracujú učitelia.

"Aby sme všetko stihli pre prvákov," hovorí učiteľka Eva Strážovská. Pani upratovačka poctivo čistí dvere od čiernych šmúh, ktoré tam ostali po školáckych prezuvkách. V posledných dňoch mala plné ruky práce, keďže v škole sa aj maľovalo.

Chýbajú knihy pre ôsmakov a deviatakov

Napriek tomu, že v sklade učebníc sa police len tak prehýbajú, aj tak tam nie sú všetky, ktoré by tam byť mali. Viacerí žiaci a učitelia sa budú musieť na niektoré vyučovacie hodiny pripravovať bez odporúčaných kníh. "Nemáme niektoré učebnice pre ôsmakov a deviatakov," hovorí učiteľka.

Dnes je už vo väčšine škôl všetko pripravené na to, aby sa v pondelok mohli deti po prázdninách opäť vrátiť do lavíc.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA/ilustračná snímka

Súvisiace články