Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Koniec prázdnin = koniec prázdnych ciest
Zdielať na

Koniec prázdnin = koniec prázdnych ciest

BRATISLAVA / Parašutisti nie sú len ľudia, ktorí skáču s padákmi. Túto prezývku majú aj niektorí študenti. Nie tí, čo pravidelne vyletia zo skúšky, ale mladí ľudia s veľkými batohmi na pleciach. A tých bude v najbližších dňoch všade plno. Po prázdninách sa totiž chystá tradičné sťahovanie národov. Zisťovali sme, ako sa tomu úspešne vyhnúť.

Posilnené spoje

"Najväčší dopyt cestujúcich na cestovanie bude v nedeľu, 1. septembra a v pondelok 2. septembra. V týchto dňoch vypravíme spolu sedem posilových vlakov na trati Bratislava, Žilina, Košice," uviedla hovorkyňa ŽSS Jana Morháčová.

Železnice pridalo po prázdninách aj viac osobných vlakov, aby sa mohol odviesť každý tam, kam potrebuje. Linky pribudli aj v autobusovej doprave a to nielen v rámci Slovenska, ale aj medzi štátmi. "Od 28. - 30. augusta na trase medzi Bratislavou a Londýnom a 29. - 30. na trase medzi Bratislavou a Rotterdamom," uviedla Eva Vozárová, hovorkyňa autobusovej spoločnosti.

Kúpte si miestenku, uľahčí vám to život

Ak sa chcete odviesť pohodlne, v týchto dňoch je to ešte možné bez toho, aby ste sa v spojoch tlačili s obrovskými kuframi a batohmi. "Kúpiť si miestenku, asi to je taký základ," hovorí cestovateľka. Veľký nával sa očakáva aj pri predajných okienkach. "Sme predĺžili otváracie hodiny na predpredaj denne od 6:30 do 18:30," hovorí Vozárová.

Minulosťou budú čoskoro aj poloprázdne cesty. Na nával áut sa pripravte v nedeľu večer a v pondelok ráno. Ak musíte cestovať zvoľte radšej čas mimo dopravných špičiek. "Odporučil by som v sobotu večer alebo nedeľu predpoludnie, aspoň stihnete vychystať deti do školy," povedal dopravný konzultant Maroš Palesch. A úplný základ je mať pevné nervy a začiatok školského roka zvládnuť chladnou hlavou.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy