Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cestovanie prvou triedou a komfort? Na Slovensku to neplatí
Zdielať na

Cestovanie prvou triedou a komfort? Na Slovensku to neplatí

BRATISLAVA / Cestovanie prvou triedou v slovenských IC vlakoch nemusí byť vždy prvotriedne. Do redakcie sa nám ozval cestujúci, ktorý si priplatil za pohodlie v prvej triede. Čakalo ho však niekoľko nemilých prekvapení.

Klíma nefungovala, wifi nešlo

V tomto prípade ide pánovi Marekovi o akési prispenie do diskusie o kvalite cestovania v našich vlakoch. Ide o to, že si priplatil za prvú triedu. Aby mal wifi, aby dostal nápoj, dennú tlač - aby mal skrátka pohodlie.

Keď prišiel do vlaku, zistil, že internet nefunguje. Oslovil vlakvedúcu, čo sa s tým dá robiť. Keď sa odozvy nedočkal, ukázal brožúrku, kde bola garancia wifi poznamenaná.

Ale keďže išlo o nedeľný vlak z Košíc do Bratislavy, povedal mu - máte v rukách starú brožúrku, zoberte si novú. Tam to už garantované nie je. A tak sa musel Marek s týmto vysvetlením uspokojiť.

Vo vlaku však bolo aj príliš teplo, pretože nefungovala ani klíma. Pritom v brožúrke sa píše, že ak je vo vlaku viac ako 30 stupňov Celzia, cestujúci má nárok na vrátenie polovice z ceny zakúpeného lístka.

Za Popradom dostal aspoň nápoj

Vlakvedúca priniesla ale do miestnosti svoj teplomer, otvorila okná a teplomer jej ukázal 28 stupňov. Takže cestujúci sa museli uspokojiť s hlukom a prievanom v prvej triede. Za Popradom dostal nápoj.

Napokon na neho nezvýšila ani denná tlač, pretože podľa slov vlakvedúcej dostali na celý vagón iba desať kusov.

Vyjadrenie Železničnej spoločnosti Slovensko nájdete v nasledujúcom videu.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy