Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Cestovné poistenie. V rizikových oblastiach platia iné pravidlá
Zdielať na

Cestovné poistenie. V rizikových oblastiach platia iné pravidlá

BRATISLAVA / Cestovať na dovolenku do krajín, kde práve prebieha konflikt, je veľkým rizikom. Dokonca aj pre poisťovne. Ak si aj zaplatíte cestovné poistenie, môže sa stať, že v prípade úrazu či iných problémov, vám nevyplatia ani cent.

Slováci naďalej cestujú do Egypta

Exotika a nízke ceny zájazdov. To sú pravdepodobne dôvody, prečo Slováci aj napriek upozorneniam cestujú do rizikových oblastí. Len do Egypta, kde si nepokoje vyžiadali 700 obetí, odletelo v nedeľu 60 Slovákov.

Ďalší sa vraj chystajú. "Očakávame, že do tých sto by to mohlo byť," uviedla Petra Mydlová, zástupkyňa CK. Ľudí i napriek bezpečnostným rizikám láka najmä cena. Cez 300 eur all inclusive na osobu sa veľmi ťažko odmieta. 

Ministerstvo zahraničia: Na vlastné riziko

Aj napriek informáciám, že konflikty sa týkajú horného Egypta a v letoviskách ako Sharm El Sheik, či Hurghada je pokoj, rezort zahraničia trvá na svojom. "Každý občan prijíma v tomto prípade cestovať na vlastnú zodpovednosť," uviedol Boris Gandel, hovorca minsiterstva vnútra.

Predstavitelia rezortu navyše pripomínajú, aby sa nezabudlo na poistenie. Ako príklad uvádza 160 úmrtí Slovákov počas tejto turistickej sezóny. Faktom však je, že aj s poistením môžete mať problémy.

Zánik poistného krytia

Vojnové konflikty totiž mnohé poisťovne považujú za dôvod na nevyplatenie poistného. "Ak ministerstvo vyhlási, že nie je vhodné cestovať do tej krajiny, v takom prípade už ani cestovné poistenie neposkytuje klientom poistné krytie," uviedla hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.

Problémy s poistným môžete mať aj vtedy, ak sa vedome stanete súčasťou nepokojov. Tieto výnimky sa však nedotýkajú Slovákov, ktorí už v Egypte sú. " Nie sú tam žiadne výnimky z cestovného poistenia," dodáva Petra Mydlová.

Mnohé samozrejme závisí od konkrétnych poistných podmienok. Ich podrobné čítanie sa vám môže vyplatiť najmä vtedy, ak zahŕňajú aj krytie storno-poplatkov, v prípade, že sa do rizikovej krajiny rozhodnete neísť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články