Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Bratislave začali robiť postreky proti komárom
Zdielať na

V Bratislave začali robiť postreky proti komárom

BRATISLAVA / Odporné, otravné, bzučiace obludy! Komáre nám najmä vo večerných hodinách poriadne otravujú život a aby toho nebolo málo, po záplavách s príchodom takéhoto tepla sa ich rodí ešte viac.

Začali už skoro ráno

Dúfame, že štípancom bod komárov bude koniec, dnes ráno sa začalo s postrekovaním proti tomuto nepríjemnému hmyzu. "Začali sme striekať o 6 hodine ráno, Karlovu Ves, lodenicu, Líščie údolie," upresnil Vladimír Mikulec, zamestnanec firmy ktorá postrek vykonáva.

Práve v lodenici v Karlovej Vsi ich bolo ráno toľko, že keby ste vystúpili z auta, štípance by ste nespočítali ani do večera. "Keď sme sa otočili naspäť, už nás neštípali," dodal zamestnanec.

Nasleduje Devín, Staré Mesto aj Petržalka

Postrekovať sa bude aj vo Veľkom Krtíši, v Nových Zámkoch či Komárne. V Bratislavskom kraji sa Okrem Karlovky postrekujú aj ďalšie mestské časti. "Začali sme striekať v Devíne, Devínskej Novej Vsi a v Karlovke. Budeme pokračovať v Starom meste a najmä v lokalitách, ktoré sú pozdĺž Dunaja," povedal Ľubomír Andrassy, riaditeľ kancelárie primátora.

Ak nebude pršať, v pondelok sa bude postrekovať Petržalka, Čuňovo a Rusovce. Postreky sa nebudú v žiadnej lokalite robiť letecky iba pozemne a striekať sa nebude ani na územiach, ktoré sú chránené. "Larva komára dokáže prežiť 15-20 rokov a keď príde vysoká voda, larva ožíva a komáre sa množia preto je po povodniach oveľa väčší výskyt komárov ako počas bežného roka," dodal Andrassy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články