Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Práca plavčíkov. Takto sa o nás musia starať...
Zdielať na

Práca plavčíkov. Takto sa o nás musia starať...

BRATISLAVA / Sú opálení, vyšportovaní a celý deň si môžu obzerať ženy v plavkách. Niekedy dokonca aj bez vrchnej časti tých plaviek...Takto si mnohí ľudia predstavujú prácu plavčíka. No môže byť lepšia letná brigáda? No, až tak závidieť im nemusíme... Chlapci v červených šortkách si leto nejako extra neužijú.

Letná pohodička, opaľovanie sa na slnku pri bazéne, k tomu výhľad na pekné baby. Tak presne takto nevyzerá deň plavčíkov. Práca plavčíkov začína hodinu alebo dve pred otvorením kúpalísk. Čistia bazény od oleja a opaľovacích krémov.

Žiadne vylihovanie nehrozí

Potom im začína niekoľko hodinová šichta pri bazénoch. Žiadne vylihovanie nehrozí. Môžu tak akurát sedieť alebo sa prechádzať. Na sebe musia mať červené kraťasy a tričká, ktoré si nemôžu dať zo seba dole. Červené plavky totiž môže mať na sebe akýkoľvek návštevník kúpaliska. "Tričká nás identifikujú, že sme plavčíci," hovorí Roman. "Je v tom celkom horúco.. na psychiku, ale dá sa to vydržať," dopĺňa Janka.

Pri bazéne sa v prípade pauzy musia vždy striedať. Nehrozí, že pri ňom nebude ani jeden plavčík. To, že nejde o žiadne lážo plážo potvrdzuje aj to, že majú zakázané kúpať sa. Osviežiť sa môžu akurát v sprche. "V prípade, že vojdem do vody, tak stratím prehľad nad kúpajúcimi sa," hovorí Dominik.

Musia sa vyzbrojiť trpezlivosťou

Presne to je hlavnou náplňou práce plavčíkov. Byť ostražitý a starať sa o bezpečnosť návštevníkov. "V prvom rade sú zodpovední rodičia. Za zodpovednosť v bazéne sme zodpovední my," hovorí plavčíčka Jana.

Zasiahnuť sú samozrejme pripravení aj keď dôjde k úrazu mimo bazéna. Väčšinou ide o drobné úrazy na chodníku, štipnutie včely alebo osy. Okrem toho sa musia vyzbrojiť aj trpezlivosťou. "Musela som riešiť hovienko," hovorí Jana.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články