Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Plavčík zachránil topiaceho sa muža. Odmena? Vyhadzov!
Zdielať na

Plavčík zachránil topiaceho sa muža. Odmena? Vyhadzov!

Niekedy sa človeku dostanú do uší správy, ktorým je len zaťažko uveriť. Teraz sa opäť vynorila jedna taká. Plavčík zachránil topiaceho sa muža a - teraz to príde: vyhodili ho za to!

Áno, áno, bolo to v USA...

Ak tipujete za krajinu, v ktorej sa to stalo, Spojené štáty americké, tak ste na správnej adrese... Plavčík Tomas Lopez prišiel o svoju prácu po tom, ako v pondelok na Floride zachránil topiaceho sa muža. Poriadne absurdné, však? A dôvod vyhadzovu? Skutočnosť, že za kontrolu danej časti mora, v ktorej sa chlapík topil, nebol plavčík Lopez zodpovedný!

Mal ho nechať, nech sa utopí?!

"Príčina, pre ktorú ma vyhodili, je jednoducho smiešna. Je to hlúpe pravidlo! Čo som mal urobiť? Nechať toho muža utopiť sa?," posťažoval sa 21-ročný, momentálne už nezamestnaný plavčík. Ten dával v pondelok pozor na Hallandale Beach, keď ho ktosi upozornil, že v časti pláže, kde možno do mora vstúpiť len na vlastné riziko, sa topí muž. "Bolo to ďaleko, ale on potreboval moju pomoc a ja som nemohol nezakročiť," uviedol Lopez pre médiá.

Ani nevie jeho meno

Muž bol podľa neho už modrý, no službukonajúca zdravotná sestra mu poskytla prvú pomoc a následne ho previezli do nemocnice. Stalo sa to tak rýchlo, že plavčík si ani nestihol zistiť meno človeka, ktorému zachránil život. "Zabíja ma to. Naozaj chcem vedieť, čo sa mu stalo," priznal v rozhovore pre televíziu CNN.

Je im to ľúto, ale pravidlá sú pravidlá...

Po celej udalosti ho zamestnávateľ vyzval, aby vyplnil príslušné tlačivá. "V tom momente som vedel, že ma vyhodia. Vedel som, že som porušil pravidlo. V takýchto prípadoch máte zavolať záchranku a dúfať, že prídu včas," vysvetlil Tomas Lopez. Zamestnávateľ ho skutočne prepustil a odôvodnením, že sa vzdialil 500 yardov (457 metrov) od územia, ktoré mal pridelené.

"Povedali mi, že im to je ľúto, ale že pravidlá sú pravidlá. Nechcelo sa mi veriť, že to naozaj spravili," povedal prepustený plavčík. "Urobil som to, čo bolo správne. Nikdy by som neuprednostnil nezmyselné nariadenie pred morálkou," dodal Lopez, ktorý prišiel o plat 8,25 dolára na hodinu, čo je v prepočte približne 6,40 eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

plavčík_mostík_bazén

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy