Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sezóna kúpalísk. Neokúpete sa len tak hocikde
Zdielať na

Sezóna kúpalísk. Neokúpete sa len tak hocikde

BRATISLAVA / Kým v minulom roku padali teplotné rekordy pomaly od Veľkej Noci, tohtoročné leto začalo o dosť neskôr i keď intenzívne. Počasie tak posunulo aj začiatok letnej sezóny na kúpaliskách. Zistili sme, že väčšina sa svoje brány ešte len chystá otvoriť a niektoré musia naháňať zisky aj na zvýšenom vstupné.

V Bratislave sezóna v plnom prúde

Kým v hlavnom meste je možné okúpať sa už dva týždne, v ostatných slovenských mestách sa dá maximálne nazerať cez plot. Ak by ste sa prišli k bazénom napríklad na východe Slovenska pozrieť dne, zistili by ste, že tu vo veľkom prebiehajú posledné rekonštrukčné práce, dezinfekcie a upratovanie.

Zdvihli ceny

Sezónu totiž budú oficiálne spúšťať až tento víkend, ktorý má byť podľa ostatných predpovedí tiež poriadne horúci. Zlou správou je, že niektoré kúpaliská išli hore aj s cenami. "Nás prinútil počet plavčíkov na jednotlivých kúpaliskách, čo je samozrejme spojené s nemalými finančnými prostriedkami," uviedol Jozef Chynoranský, riaditeľ STARZ-u.

Ak je teda vaše obľúbené kúpalisko zatiaľ zatvorené a vás kúpanie láka hoci aj na jazere, odporúčame vám nahliadnuť na stránky Úradu verejného zdravotníctva. Nájdete tam presné informácie o tom, ktoré vodné plochy sú zdravotne nezávadné a kde by ste mohli niečo neželané chytiť.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy