Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Horúčavy a peniaze. Najviac zarobia zmrzlinári a vodárne
Zdielať na

Horúčavy a peniaze. Najviac zarobia zmrzlinári a vodárne

Väčšina z nás už asi má týchto extrémnych horúčav po krk, ale nájdu sa aj takí, ktorí sa z nich vyložene tešia. A tešia sa aj napriek tomu, že práve teraz sa musia veľmi zapotiť. Tropické teplo jednoducho niekomu prináša stratu, inému zisk. Poďme sa pozrieť na tieto dni z pohľadu našej peňaženky. Na čo najviac míňame a kto sa teší zo zisku?

Z horúčav, ktoré postihli v posledných dňoch Slovensko, majú najväčšiu radosť zmrzlinári. "Určite áno. Citrón, čokoláda, tie idú najviac," hovorí zmrzlinárka. Tento spôsob ochladzovania tela majú radi nielen deti, ale aj dospelí. Do zmrzlinových stánkov chodia aj s termoskami, aby si urobili zásoby aj domov. Horúčavy dvíhajú tržby za nápoje aj samoobsluhám a reštauráciám. "Je vynikajúco, lebo ľudia jedia a pijú všetko," hovorí majiteľ reštaurácie.

So dobrým nápadom, zarobíte

Keď je dobrý nápad, zarobiť v tomto teple môže ktokoľvek. O tom svedčí aj nápad dvoch študentiek "Videli sme to na dovolenkách," hovorí jedna z nich. Dievčatá sa jednoducho rozhodli využívať červenú na semafóroch. Ich pracoviskom je križovatka a majiteľom rozpálených áut ponúkajú vychladenú minerálku. "Určite to šoférom prospeje a nie vždy majú čas kúpiť si vodu," hovorí druhá študentka.Podľa ich slov to nie je zlé a majú tak aspoň na vstup na kúpalisko 

Kúpaliskám teda tiež horúčava prináša zisk, v týchto dňoch sú celkom preplnené, ruky si mädliť môžu aj vodárne, elektrárne aj predajne chladiacej techniky. "Najväčší dopyt je na ventilátory a na klimatizačné jednotky," tvrdí vedúci predajne. 

Najviac utratia bežní ľudia

Kto teda pri tropických teplotách najviac peňazí míňa? Bežní obyvatelia. Strácajú aj predajcovia ohrievačov, dodávatelia tepla, sauny, maséri. "...Ale na druhej strane tí ľudia, ktorí sa saunujú, lepšie znášajú tie horúčavy," uviedol majiteľ sauny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy