Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž (†62) chcel preplávať Zelenú vodu. Neúspešne
Zdielať na

Muž (†62) chcel preplávať Zelenú vodu. Neúspešne

Aj obľúbené prírodné kúpalisko Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom si už vybralo prvú tohtoročnú obeť. Je ňou 62-ročný muž z Uhrovca, ktorý chcel vraj preplávať z jedného brehu jazera na druhý. Život mu už nevrátili ani záchranári.

Návštevníci jazera Zelená voda neďaleko Nového Mesta nad Váhom boli v stredu svedkami tragickej udalosti. Viacerí videli snahu záchranárov oživiť 62-ročného Vladimíra z okresu Bánovce nad Bebravou. Tomu sa stalo osudným stredajšie podvečerné kúpanie.

Chceli preplávať jazero

Podľa našich informácií chcel muž spolu s mladšou spoluplavkyňou preplávať na druhý breh jazera. Šesťdesiatnik však pravdepodobne precenil svoje schopnosti a približne v strede sa začal topiť a hladina sa nad ním zavrela.

Po asi desiatich minútach sa jednému z návštevníkov pláže podarilo bezvládne telo muža vytiahnuť na breh a začal sa boj o ľudský život. Napriek veľkej snahe najprv dobrovoľníkov, a krátko na to i profesionálnych záchranárov, sa však Vladimíra oživiť už nepodarilo. Obhliadajúci lekár určil ako predbežnú príčinu smrti utopenie, no potvrdiť by to mala až nariadená súdna pitva.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

zelenavoda.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy