Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Čakanie na posteľ. S rakovinou bez nároku na nemocnicu?!
Zdielať na

Čakanie na posteľ. S rakovinou bez nároku na nemocnicu?!

NIŽNÝ ŽIPOV / Teraz vám prinášame reportáž o pacientovi s rakovinou, ktorý by chcel ležať a liečiť sa v nemocnici. S touto diagnózou na to ale vraj nemá nárok. Upozorňujeme na to, že zábery vo videu k článku nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Záchranka je pri ňom každý deň

Keď pán Ján opúšťa svoj príbytok, okamžite púta pozornosť okolia. Pohľad na neho je totiž naozaj šokujúci. Utrpenie v obrovských mukách sa nedá vydržať. K onkologickému pacientovi preto často vyráža záchranka.

"Voláme záchranku aj tri či štyrikrát denne, napichajú ho injekciami," hovorí švagriná Cecília Nistorová. "Áno, každý deň, každý deň," opakuje s plačom pán Ján.

Na okresnej úrovni nevedia pomôcť

50-ročný chlap je presvedčený o tom, že najlepšie by sa o neho postarali, ak by ho hospitalizovali v nemocnici. Na okresnej úrovni to však ale možné nie je. "Pacient je u nás ošetrovaný ambulantne, nakoľko v rozsahu a s povahou jeho ochorenia mu vieme poskytnúť iba lokálnu liečbu. Pacient bol preto odoslaný na vyššie špecializované pracovisko," informuje hovorkyňa Svet zdravia Zuzana Gajdošiková.

Liečebný postup určia v Košiciach

Lekári v krajskej nemocnici v Košiciach potvrdili, že ide o lymfóm - teda nádor. Ďalšiu liečbu však určia až na základe klinického štádia choroby a to chce čas. "Pacient nedávno podstúpil v našom zariadení potrebné vyšetrenia. Ich výsledky následne vyhodnotíme a určíme ďalší liečebný postup," vysvetľuje hovorkyňa UNLP Košice Ladislava Šustová. Otec rodiny je už z čakania na posteľ v nemocnici zúfalý. Bojí sa, že pomoc príde neskoro a on boj s rakovinou prehrá. "Chcem ísť do nemocnice, áno, prial by som si to," vraví s plačom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Pacient_rakovina_obväz_hlava

TV JOJ

Súvisiace články