Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Najvplyvnejší ľudia planéty! Bude až 5 kategórii
Zdielať na

Najvplyvnejší ľudia planéty! Bude až 5 kategórii

SVET / Najvplyvnejšou osobnosťou sveta už nemusí byť iba jeden človek. Magazín Time opäť prekvapil a tentokrát vytvoril rebríček s rôznymi kategóriami - umelec, líder, ikona, pionier, či titán.

Aj takí, akých nečakáte

Politika, umenie, veda a technika, lídri, titáni a pionieri. Vo svete je množstvo ľudí, ktorí si zasluhujú uznanie za svoju obetavú prácu a nápady. Hoci, sú aj takí, ktorých by sme v takomto rebríčku veľmi nečakali.

"Niektorí majú v vplyv, s ktorým ľudia nesúhlasia. Napríklad aj Kim Čong Un je v tohtoročnom rebríčku. V médiách bol takmer nepretržite pre atómové testy a hrozby," povedala výkonná šéfredaktorka Radhika Jonesová.

Svoje miesto má aj Malala

Do rebríčku sa dostala aj postrelená pakistanská študentka Malala, ktorá v krajine bojovala za právo na vzdelávanie dievčat. Objaví sa aj na jednej zo siedmych tituliek magazínu venovaných vplyvu.

"Má 15 rokov a snaží sa len o to, aby mala nárok na vzdelanie. Stala sa advokátkou a vzorom po celom svete. Rozprávala som sa s mnohými rodičmi - Malala je vzorom pre ich vlastné dcéry," dodáva Jonesová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.


ISIFA/SITA

Súvisiace články