Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bieber (18), Adele (24), Zuckerberg (28). Títo zmenia svet, podľa Forbsu
Zdielať na

Bieber (18), Adele (24), Zuckerberg (28). Títo zmenia svet, podľa Forbsu

Americký magazín Forbes zverejnil mená najsľubnejších mladých ľudí, ktorí sú vraj predurčení nejakým spôsobom zmeniť svet. Prestížny zoznam "30 under 30" sa skladá z 15 kategórií ako Energia, Hudba, Hollywood, Vzdelanie, Umenie a štýl, Financie či Technika.

Bieber, Bolt, Zuckerberg

Do každej kategórie zaradili redaktori Forbesu 30 ľudí do 30 rokov, ktorí sú na najlepšej ceste dosiahnuť celosvetové uznanie a úspech. Niektoré mená sú už teraz veľmi známe, napríklad 26-ročné módne návrhárky Ashley & Mary-Kate Olsen, 24-ročná speváčka Adele, 18-ročná tínedžerská hviezda Justin Bieber, 26-ročná Lady Gaga, 28-ročná Katy Perry, o štyri roky mladšia Rihanna, 28-ročný zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, 26-ročný šprintér Usain Bolt či 28-ročný basketbalista LeBron James.

Cesta za slávou

Redaktori Forbesu predpokladajú, že v najbližšom období čaká cesta na absolútny vrchol 28-ročnú návrhárku Carly Cushnie, 21-ročného fotografa Michaela Avedona, 17-ročnú gymnastku Gabrielle Douglas, 25-ročného rappera Wiz Khalifu, 25-ročného hudobníka Franka Oceana, 15-ročnú herečku a scenáristku Maude Apatow, 26-ročného herca Sama Claflina, 22-ročného herca Chrisa Colfera alebo 15-ročnú herečku Chloe Moretz.

Najvplyvnejšou ženou Merkelová

Magazín Forbes zverejnil aj rebríček najvplyvnejších žien sveta. Nechýbajú v ňom zvučné mená z politiky, ani zo šoubiznisu. Známy rebríček mocných žien zostavujú experti a rozhodujúcim kritériom je ekonomická a politická sila týchto dám. Z tohto hľadiska určite neprekvapí meno, ktoré sa ocitlo na prvom mieste. Je to nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy