Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chceš pozerať? Zaplať! Kuriózne poplatky aeroliniek
Zdielať na

Chceš pozerať? Zaplať! Kuriózne poplatky aeroliniek

WASHINGTON / O čoraz užších sedadlách v lietadlách, alebo o lietaní po stojačky sme už hovorili. Boli to reálne návrhy, no zatiaľ skôr v rovine science fiction. Európske úrady dokonca zaznamenali žiadosť nízkonákladovej leteckej spoločnosti, aby bol v lietadle na krátkych letoch iba jeden pilot. Toto všetko zatiaľ neprešlo, no už o chvíľu sa možno dočkáme nových leteckých poplatkov.

Môžete sa pripojiť na wifi, za poplatok

Americké letecké spoločnosti uvažujú nad poplatkom pre ľudí, ktorí si na palube lietadla pozerajú filmy na vlastnom počítači. "Som z toho sklamaná, neviem si predstaviť, že niekto musí platiť za to, že si chce pozrieť film na svojom počítači, aj keby ho mala poskytnúť aerolinka," tvrdí cestujúca.

Niektoré letecké spoločnosti však začínajú ponúkať lepšie služby, ktoré vedia následne spoplatniť. Novinkou už nie je napríklad ani wifi pripojenie. Ak si zaň zaplatíte, nemusíte už uhrádzať ďalší poplatok za pozeranie videa z internetu.

Batožinu privezú až domov

"Televízia a rôzne kanály sú zatiaľ zdarma, ale ak chcete vidieť špeciálne programy musíte zaplatiť približne šesť dolárov," informuje analytička TravelNerd Alicia Jao.  Veľkí leteckí prepravcovia už ponúkajú zákazníkom aj odvoz batožiny do hotela, prípadne priamo domov. Za túto službu si účtujú vyše dvadsať eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články