Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Praktický detský kočík. Ako ho správne vybrať?
Zdielať na

Praktický detský kočík. Ako ho správne vybrať?

Podľa čoho si vybrať správny detský kočík? Farba, tvar alebo značka? Samozrejme, že každá mamička chce pre svoje dieťa len to najlepšie a z toho najlepšieho to najkrajšie. Pri kúpe detského kočíka však treba prihliadať aj na jeho technické parametre.

Dôležité sú kolieska...

Prvou vecou, na ktorú by mala budúca mamička prihliadať, je rozhodne terén, v ktorom chce kočík využívať.  Rozhodne kvalitné by mali byť predovšetkým kolesá.  "Najlepšie sú nafukovacie kolieska, väčšie kolieska, aby bol odpružený, aby sa tej mamičke ľahšie chodilo," tvrdí obchodná poradkyňa Barbora Kúdelová.

Ak sa rozhodnete k príjemnej prechádzke s detským kočíkom pridať napríklad športovú aktivitu akou sú napríklad korčule, môžu byť malé kolieska dokonca nebezpečné. Trojkolesové kočiare sú rovnako stabilné ako štvorkolesové.

Skladnosť i nízka váha

Ďalšou dôležitou vecou je i váha samotného kočíka. I keď prihliadame na vzhľad a farbu, mali by sme si uvedomiť, že zdvíhať ho do auta môže byť problém. Pri cestovaní MHD sú vhodné taktiež ľahké kočiare.

Rovnako dôležité je i skladanie. Trápiť sa nad komplikovanými návodmi totiž zaberá čas. A ešte jedna na záver - netreba zabúdať ani na úložný priestor pre kočík. Do bytov je teda rozhodne lepšie dať prednosť skladacej verzii.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články