Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Angličtinu sa môžu učiť už trojmesačné deti!
Zdielať na

Angličtinu sa môžu učiť už trojmesačné deti!

Hoci je to na prvé počutie neuveriteľné, cudzí jazyk sa vedia učiť v súčasnosti už trojmesačné detičky. Aplikovaním rôznych metód si dokážu osvojovať základy cudzieho jazyka už od plienok. Rodičia sú si vedomí, že ovládanie iného jazyka okrem svojho materinského je dnes nevyhnutnou súčasťou úspešnej budúcnosti. Ich ratolesti sa môžu učiť novým slovám a rodičia pritom nemusia vedieť z jazyka ani mäkké f.

Jednoduchý spôsob

Spôsob, akým sa deti učia cudzí jazyk, je celkom jednoduchý. Presne tak, ako keď sa učia svoju rodnú reč. Pedagógovia napodobňujú tento systém, a tým pádom dieťa prvýkrát len počúva jazyk okolo seba, teda vníma všetko - tón, rytmus, intonáciu - a neskôr začne rozprávať. Práve preto sú schopné učiť sa cudzí jazyk aj celkom malé deti. Takúto hodinu majú deti raz týždenne. Cudzie slovíčka si osvojujú v rámci hry, zážitkovou formou. Ale tým sa učenie nekončí.

Čaro zvuku

Ďalšou metódou je  napríklad počúvanie CD, ktoré majú počúvať pasívne v domácom prostredí aspoň dvakrát denne, to nám zaistí, že sa spoznajú s tým jazykom, vlastne majú anglofónne prostredie doma. Najčastejšie rodičia vodia do takejto školy deväť až dvanásťmesačné detičky, u ktorých rýchlo vidieť pokrok.

Vo veku od 8 do 15 mesiacov dieťa vlastne rozoznáva všetky hlásky, v každom jazyku. Potom, ak počúva slovenčinu, sluchová diferenciácia sa mu zúži a používa iba slovenské hlásky. Napočúvať jazyk už v útlom veku má veľký význam, lebo dieťa potom pozná aj anglické hlásky.

Prirodzený návrat

Veľkou výhodou je, rodičia nemusia vedieť po anglicky ani ceknúť. Základy sa naučia spolu so svojimi drobcami. To, že deti sú pri učení ako špongia, sa vie už dávno. Táto výučba  vychádza z novších poznatkov. Objav je jedinečný v tom, že je to návrat k prirodzenému a k tomu, na čo prišli už dávno vo Švédsku - že deti, ktoré vyrastali v pracovných táboroch, celkom prirodzene používali tri jazyky a nebola v tom žiadna veda.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články