Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nezabudnite! Je najvyšší čas na zápis prváčikov
Zdielať na

Nezabudnite! Je najvyšší čas na zápis prváčikov

Zbystriť pozornosť by mali najmä rodičia, ktorí majú svoje dieťa na hranici predškolského veku. Od utorka tohto týždňa totiž pre vás ako pre zákonných zástupcov vyplýva povinnosť ho zapísať do prvej triedy.

Sú aj výnimky

Samozrejme, existujú výnimky. Ak sa vám napríklad zdá, že aj napriek tomu, že vaše dieťa sfúklo do konca leta šesť sviečok, nie ešte dostatočne zrelé, môžete sa poradiť so psychológom. Ten môže na základe konzultácie posunúť nástup vašej ratolesti do školy o jeden rok neskôr.

Môže vzniknúť aj situácia, že chcete dať svoje dieťa do zahraničnej školy. Musíte ho však najprv prihlásiť do školy na Slovensku. Následne môžete neskôr požiadať riaditeľa o povolenie študovať v zahraničí.

Máte čas do 15.2.

Podmienky pre zápis vášho prváčika sú jasné. Najskôr je to však vášho dieťaťa, čo je 6 rokov do 31. augusta. Napriek tomu, že uvažujete o odklade dochádzky, musíte ho najprv prihlásiť do školy, ktorá sa nachádza v mieste vášho bydliska, alebo na inú školu. Musíte to urobiť osobne s jeho rodným listom a vaším občianskym preukazom. Až potom nasledujú ďalšie kroky. Prípadný odklad, atď. Túto povinnosť si musíte splniť do 15. februára.

Konkrétny dátum zápisu vám oznámi škola, na ktorú chcete dieťa dať, alebo materská škola, ktorú váš budúci prváčik ešte navštevuje.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články