Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za zlé známky v škole môžu aj poruchy učenia
Zdielať na

Za zlé známky v škole môžu aj poruchy učenia

Nosí vaše dieťa zo školy stále horšie a horšie známky? Ak je navyše nervózne, agresívne a hyper-aktívne, môžu sa za jeho zlými výsledkami skrývať poruchy učenia. Odstrániť ich nie je až také zložité. Len sa do toho musíte pustiť čím skôr.

Rovnaká predpona. Dis...

Potvrdili nám to aj mamičky, ktoré sa s nami podelili o problémy ale tiež stále väčšie úspechy svojich detí.

Porúch poznáme niekoľko - najzákladnejšie sú dislexia, disgrafia a diskalkulia. Ak vaše dieťa zle  číta píše, alebo počíta, možno má jednu z nich. Začiatočné štádium je, keď dieťa ešte len začína nerozumieť - a robí malé, ale nie bezvýznamné chyby. Tak ako 7 ročný syn mamičky Diany.

Prestal písať bodky

"Všimla som si, že bol taký rozptýlený, prestal písať bodky, čiarky. Pre niekoho sú to banality, ale tým to vlastne začína," opisuje situáciu Oliverova mama.

Aj druhák Ronald mal podobný problém. Dnes si naň už ani nespomenie. "Predtým mal na strane 15 chýb, dnes sú to tri, neuveriteľný úspech, strašne sa teším," vysvetľuje mamička 7- ročného Olivera.

Problém treba riešiť hneď

Poruchy učenia sa však nestrácajú samé. Čím staršie dieťa alebo aj dospelý, tým dlhšie trvá, kým sa dostavia prvé výsledky. Preto netreba problém prehliadať, ale začať konať hneď.

Keď príde nejaký prváčik, druháčik, tak do 4 -5 tich mesiacov vieme odstrániť problém a sú vidieť obrovské výsledky.

ISIFA

Súvisiace články