Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dokonalé milovanie. Žena nepotrebuje ani vyvrcholenie...
Zdielať na

Dokonalé milovanie. Žena nepotrebuje ani vyvrcholenie...

Muži sú priamo posadnutí túžbou po uspokojení ženy. Ich jediným merítkom je dosiahnutie orgazmu. Odborníci sa pritom zhodujú, že o kvalite sexu nevypovedá len počet dosiahnutých orgazmov. Dôležité je naplnenie túžob partnerky.

"Pri orgazme nepoznáme žiadny presný návod, ako ho dosiahnuť. Vlastne neexistuje ani vlastný popis pôžitku, pretože aj ten vníma každá žena inak" tvrdí americká sexuologička Beverly Whipple. Vo svojej knihe The G spot, ďalej píše, že pri sexe neexistujú obmedzenia. Páry sa môžu pokojne oddať svojej fantázii. 

Sex môže byť aj bez orgazmu

Podobný názor má aj sexuologička Kateřina Filasová. "Raz mi na konzultácii plakala jedna krásna mladá žena, ako má svojmu partnerovi vysvetliť, že sa jej milovanie páči, že je spokojná, lenže nemá typický orgazmus, ktorý stále očakáva." To viedlo k napätiu, neuvoľnenosti a milovanie si už nedokázala vychutnať, informuje český server novinky.cz.

Pokiaľ partner nepochopí, že ženský orgazmus ma úplne iné merítko, prestane vzťah fungovať. Milovanie nebude zdrojom zblíženia a uvoľnenia sa. Práve naopak, stane sa zdrojom stresu a napätia.  Nakoniec sa partneri začnú sexu vyhýbať.

Dôležité sú najmä detaily

Väčšina žien súhlasí s názorom, že najlepším základom pre dosiahnutie orgazmu je predohra. Práve predohra uvoľní a čo je najdôležitejšie, začne vnímať svoje telo a potreby.

Niekedy potrebuje žena len viac času. Máloktorej sa totiž stane, že pocit slasti zažije hneď po prvom, druhom, alebo treťom sexe s novým partnerom. Veľmi často k tomu dochádza až po vzájomnej súhre.

Rada na záver

Ak túžite, aby žena prežila niekoľko orgazmov za sebou, musíte si milovanie rozložiť na niekoľko fáz. V tých je priestor na maznanie, orálny sex, alebo používanie pomôcok.

„Ľudia sú asi tak rozdielni ako snehové vločky. Každá je úplne iná. A rovnako tak sú rozdielne aj naše skúsenosti s orgazmom," píše vo svojej knihe B. Whippleová

ISIFA

isifa

Súvisiace články