Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTOGALÉRIA. Cestovanie vlakom sa nám páči. Napriek tomuto...
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Cestovanie vlakom sa nám páči. Napriek tomuto...

S cestovaním železničnou dopravou sme spokojní. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu. Najviac si vážime komfort a čistotu, menej sme spokojní s frekvenciou spojov a výškou cestovného. Všetko je však otázkou budúcnosti, najmä v rámci integrácie vlakovej dopravy s autobusovou.

32 nových vlakov

Za úspech a spokojnosť vďačíme najmä eurofondom, vďaka ktorým prispelo naši železniciam 32 nových vlakov. Cestujúci si ich užívajú už tretí rok. Práve oni hodnotili spokojnosť s regionálnymi eurovlakmi cez dotazníky – vrátilo sa ich vyplnených vyše 800 a železničiari môžu byť spokojní. Hodnotenie bolo ako v škole – od jedna po päť.

Pri všetkých kategóriách obstáli nové vlaky prinajhoršom na dva mínus. Najlepšie cestujúci ohodnotili čistotu a komfort, obe známky boli jednotkové – spokojnosť tak vyjadrilo až 97% opýtaných.

Vysoké cestovné

Obstála aj kapacita vlakov, horšie to bolo s výškou cestovného a frekvenciou spojov, to už ťahalo v známkovaní takmer na trojku. Z prieskumu teda vyplynulo, že ľudia by si určite vedeli predstaviť nižšie cestovné, no vyslovene nespokojných bola len o niečo viac ako desatina.

Frekvencia spojov by tiež mohla byť asi častejšia, na to by však bolo zrejme potrebné ešte zopár vlakov dokúpiť. Do budúcna chcú železnice nadviazať na tento úspešný regionálny projekt – zamerať sa chcú najmä na integráciu železničnej dopravy s autobusmi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Vlak_RegioJet_stanica

TV JOJ

Súvisiace články