Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vianočné cestovanie. Vlaky pôjdu podľa nového grafikonu
Zdielať na

Vianočné cestovanie. Vlaky pôjdu podľa nového grafikonu

Asi nám dáte za pravdu, že hoci je november Vianoce už cítiť takmer na každom kroku. Nás zaujímalo, či sa na tieto sviatky pripravujú už aj prepravcovia. Niektoré linky najmä zo zahraničia sa totiž "vypredávajú" až extrémne rýchlo.

Od 9. decembra začnú na Slovensku fungovať nové grafikony vo vnútroštátnej doprave. Schváliť ich majú Vyššie územné celky. Paradoxne, ak si kúpite lístok na vlak na Vianoce už teraz, bude platiť nový grafikon. "Určité obmedzenie je medzi 5. a 9. decembrom," uviedla Zuzana Červená zo slovenských železníc.

Bratislavský autobusový prepravca Slovak Lines už  teraz eviduje zvýšený záujem o vianočné spoje do zahraničia. Výrazne tak posilnila prevádzku od 15. decembra do 6. januára. "Nárast záujmu zatiaľ pociťujeme na linke z Londýna aj z Prahy na východné Slovensko. Čo sa týka ostatných destinácií, tam sa ten predaj začína v týchto dňoch rozbiehať," tvrdí Elena Belicová zo spoločnosti Eurobus Košice.

Domáce linky sú viazané na nový grafikon, ktorý začne platiť práve 9. novembra. Bonusom sviatkov bude nová linka do rakúskeho Schlosshofu, kde bývajú tradične atraktívne vianočné trhy. Lyžiarom pribudne spojenie so Semeringom. Železnice chcú o zmenách v doprave informovať  4. decembra, o tomto čase by mali byť známe aj nové grafikony SAD.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy