Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opustené koľaje! Na severovýchode rušia trate
Zdielať na

Opustené koľaje! Na severovýchode rušia trate

Je dobojované! Víťazne ale nevyšli ľudia. Železnice definitívne zrušili "neekonomické" spoje medzi niektorými obcami na severovýchode Slovenska. V mnohých z nich nebudú vlaky premávať vôbec. V ďalších budú, avšak v oveľa nižšom počte. Pozreli sme sa na to, ako toto rozhodnutie skomplikuje život obyčajných ľudí.

Opustená a zabudnuté, taká je budúcnosť niektorých koľajníc na severovýchode Slovenska. Ministerstvo dopravy a železnice tu definitívne pochvali vlakové spojenia.

Ľudia sú zúfalí, petície nepomohli

Nepomohli petície a neuspel ani Prešovský samosprávny kraj. Nový grafikon je definitívne schválený a ľudí poriadne nahneval. Rušia sa vlaky medzi Starou Ľubovňou a Plavčom, v troch dedinách budú musieť rozmýšľať nad nahradným riešením, tam totiž nebudú premávať vôbec. Žiaci, študenti a zamestnaní ľudia sú zúfalí, pre niektorých to bol jediný dostupný dopravný prostriedok.

Čo bude ďalej?

Prešovský samosprávny kraj podľa svojej hovorkyne Veroniky Fitzekovej sám nevie, čo sa bude diať a ako táto situácia dopadne na región a obyvateľov. "Situácia je kritická," pripustila. Kraj chce preto najprv počkať, ako sa situácia vyvinie a potom sa rozhodne, ako sa bude riešiť.

Vlak do Košíc raz za týždeň

Do východoslovenskej metropoly sa vlakom Staroľubovňania dostanú iba raz týždenne. Cestujúci sú pohoršení napríklad aj z toho, že čoskoro možno v tomto regióne odzvoní aj modernejším modrým vlakom. Ostanú tam už iba staré stroje. Mnohí teda hovoria o neuveriteľnom kroku späť a o definitívnom zániku vlakovej dopravy.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy