Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Výživové doplnky na chudnutie. Pravdy a mýty
Zdielať na

Výživové doplnky na chudnutie. Pravdy a mýty

Asi by sme boli naivní, ak by sme si mysleli, že si po tučnej večeri stačí dať zázračnú tabletku a budeme štíhli ako prútiky. Napriek tomu v to verí až pätina Slovákov. Zisťovali sme, ako to vlastne je a či nám náhodou užívanie takýchto doplnkov nemôže poškodiť. Pravda je ako vždy – niekde uprostred.

Môžu poškodiť

Doplnky, ktoré podporujú vstrebávanie tukov, vedia poškodiť hlavne ak neodhadnete mieru. Ide najmä o ľudí, ktorí nie sú vyslovene obézni a kúpia si agresívne spaľovače tukov. Tie však úplne zabraňujú ich vstrebávaniu a hneď sa vylučujú z tela. To sa väčšinou prejavuje hnačkami alebo kŕčmi.

Pohyb pohyb pohyb

Kľúčom k zdravej štíhlosti je striedmosť a pravidelnosť z mnohých hľadísk. Je potrebné povedať, že „tabletky na chudnutie“ nie sú úplným výmyslom. Podporujú spaľovanie tukov aj v hlbších vrstvách pokožky, dokonca viac ako zoštíhľujúce krémy. Avšak, podmienkou je pohyb. Bez cvičenia a pravidelnej zdravej stravy je celkom zbytočné napchávať sa tabletkami.

Pravidelnosť vo všetkom

Ak sa rozhodnete kúpiť si takéto doplnky, pozerajte hlavne na ich zloženie. Hľadajte látky ako L-carnitin, kofeín, alebo extrakt zo zeleného čaju. Ak však naďalej prijímate tuky v strave, je to ako keby ste vymazali ich účinok. Nezabúdajte ani na pitný režim. Nemali by to však byť sladené nápoje, ale najlepšie čistá voda a čaje bez cukru. Pri správnom dodržaní by mali stačiť tri mesiace a zázrak sa dostaví. Ak vám nie je sympatická telocvičňa, skúste poklepkať partnera po pleci, milo sa usmiať, zapáliť sviečky a... ale pravidelne!

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články