Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ak vám cestári na auto nahrnú sneh, odpratať si ho musíte sami
Zdielať na

Ak vám cestári na auto nahrnú sneh, odpratať si ho musíte sami

Stalo sa vám, že ste si na riadnom parkovacom mieste našli vaše auto zasypané snehom? Odhŕňače síce sneh odstránia z ciest, no nezriedka končí nahromadený na okrajoch.

Ak si náhodou nájdete svoje auto v riadnom záveji, ktorý spôsobilo cestárske auto, máte jednoducho smolu. "My túto činnosť pre magistrát nezabezpečujeme," informuje Vlastislav Gúth z A.R.K. technické služby.

Nie je to v silách ani možnostiach

Za stav na cestách je zodpovedný správca, teda hlavné mesto. V prípade, že si nájdete auto zasypané haldou snehu, sa ale odvoláva opäť na občanov. Museli by vás totiž požiadať o následné preparkovanie takto odstaveného vozidla. "Nie je v našich silách ani možnostiach, aby sme ešte odpratávali sneh, ktorý sa nachádza okolo vozidiel," argumentuje hovorca Magistrátu hlavného mesta Bratislava Ľubomír Andrássy.

"Infraštruktúra je nedostatočná, je málo parkovacích miest, čiže ľudia týmto trpia. Ale my to nezabezpečujeme a neviem, či to zabezpečuje magistrát alebo niekto iný," vysvetľuje Vlastislav Gúth z A.R.K. technické služby. Ďalším riešením ako sa zbaviť nahromadeného snehu je posyp technickou soľou. Čakať však pri svojom aute, kým sa kopa snehu roztopí, to by bolo zbytočné...

Začarovaný snehový kruh...

Hovorca Magistrátu hlavného mesta Bratislava Ľubomír Andrássy: "Mali sme plné ruky práce s tým, aby sme mali komunikácie zjazdné a bezpečné." Odpratávanie nahromadeného snehu je teda, zdá sa, ďalším problémom. Ľubomír Andrássy: "Počas celého víkendu budeme odpratávať námestia, parkoviská a taktiež prechody a nadchody nad komunikáciami."

V takomto prípade vám teda nezostáva nič iné, len zobrať do rúk lopatu a sneh odhádzať opäť na iné miesto...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

Auto_zahrnuté_sneh

TV JOJ

Súvisiace články