Skoro jasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Pozor, šmýka sa! V nemocniciach ošetrujú prvé zlomeniny
Zdielať na

Pozor, šmýka sa! V nemocniciach ošetrujú prvé zlomeniny

To, že prišla zima si už všimol azda každý. Stále ale nie sme na ňu celkom pripravení. Dokazujú to nielen vodiči, ktorých sneženie zastihlo na letných pneumatikách, ale aj počet úrazov, ktoré v ostatných dňoch evidujú v nemocniciach. Pred zimou varuje už aj Slovenský hydrometeorologický ústav.

Pripravte sa na doteraz najchladnejší víkend. A ak ste ešte dnes nevyšli von, vedzte, že poriadna zima sa začína už v piatok.

Zima vyštípe líca

Práve dnešných mrazov a zľadovatených ciest i chodníkov sa týkajú aj varovania meteorológov. Na východe sa pripravte na slabé sneženie a na celom Slovensku nemáme počítať s teplotami vyššími ako jeden stupeň - skôr sa budú pohybovať v mínusových hodnotách. A pri behaní po vonku nepodceňte okrem teplého oblečenia aj vhodnú obuv.

Pozor na pády

V nemocniciach sa už objavujú prvé prípady zimných úrazov. Za všetko hovoria štatistiky jednej z nich - v utorok po intenzívnom snežení ošetrili osem zlomenín nôh alebo rúk. Včerajšie ráno prinieslo ďalšie dve, jedného pacienta museli hospitalizovať so zlomeným členkom a ďalšieho s poranenou hlavou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články