Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prvý sneh narobil na cestách problémy
Zdielať na

Prvý sneh narobil na cestách problémy

Sneh, námraza, hmla, studený vietor - také bolo počasie na Slovensku za ostatných 24 hodín. Meškali vlaky, všade kolóny, autá sa šmýkali. Už v najbližších dňoch nás čaká ďalší extrém - vraj prudké oteplenie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Sneh, námraza, hmla, vietor

Sneh prekvapil ráno aj Bratislavčanov. Niekde ho napadlo 5, niekde 10 centimetrov. Romantici si teda prišli na svoje. No pracovne závislí ráno narýchlo improvizovali pred skriňami so zimným oblečením  a potom v kolónach tŕpli, či sa včas dostanú do práce. Inak to ale nebola až taká katastrofa, akú meteorológovia očakávali. Sneh totiž zostal len tam, kde neboli cesty - na tráve, či na Kolibe.

Smerom na sever Slovenska však bolo aj pod nulou, obyvatelia sa museli popasovať so snehom, vetrom, a trpezlivosťou na cestách.  Ešte v noci a dopoludnia to pod Tatrami vyzeralo celkom romanticky, počasie sa začalo blázniť až okolo poludnia.

Auto na streche či šmýkajúci kamión, ktorý ťahá traktor. Aj takto to dnes vyzeralo na cestách, keď šiel štáb JOJky smerom z Popradu do Spišskej Belej.  Husto snežilo a fúkalo aj na Zamagurí, ľudí tam ale prvý sneh potešil.

Niekoľko centimetrov snehu do rána pribudlo aj v Kremnici. Doprava dostala zabrať na Kremnických Baniach, kde mali problémy najmä kamióny. Vodiči preverili svoju trpezlivosť v dlhých kolónach smerom na Martin.

Donovaly tentokrát bez komplikácií

Prekvapivo inak problémové Donovaly boli bez komplikácií. Policajti mohli popoludní odvolať aj zákaz prejazdu pre kamióny. Ani hasiči nezaznamenali viac nehôd ako inokedy. Pomáhali akurát v Tajove rodine, ktorá s autom skončila v potoku.

Slováci si už dnes môžu vydýchnuť, veľké sneženie končí. Môže však primŕzať. Vo štvrtok sa oteplí a potrápi nás dážď. Víkend by nás ale mal prekvapiť tentoraz príjemným extrémom. Na juhu by malo byť okolo 14 až 15 stupňov.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy