Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
PRIESKUM. 83 % Slovákov je s partnerom spokojných
Zdielať na

PRIESKUM. 83 % Slovákov je s partnerom spokojných

Hádky, nevera, rozchody... Občas máte možno aj vy pocit, že je lepšie žiť sám, ako sa zbytočne trápiť v partnerskom vzťahu. Pri pohľade na štatistiky rozvodovosti je naozaj zjavné, že pevnosť manželského zväzku už nie je tým, čím bývala.

Spokojnejší sú skôr muži

Podľa najnovšieho prieskumu však možno svitá na lepšie časy. Výsledky totiž hovoria v prospech partnerských vzťahov. Podľa prieskumu by sa totiž vyše 80% Slovákov rozhodlo opäť pre toho istého partnera.

Manželia Zvarovci sú krásnym, no pomerne vzácnym príkladom, že manželský sľub sa dá dodržať. Po desaťročiach stúpajúcich štatistík rozvodovosti sa však možno začne vnímanie vzťahov meniť. Možno za tým bude aj zaujímavý trend, ktorý vyplynul z prieskumu.

"Spokojnejší vo vzťahoch sú skôr muži a tvrdia, že oni sa v páre menej hádajú," tvrdí Barbora Šlosárová z agentúry GFK Slovakia. Ženské zmýšľanie je vraj komplikovanejšie, a tak je podľa psychologičky naozaj možno tým kľúčom, aby sa nás muži snažili pochopiť.

Páry hádky priznávajú

Až 80% párov priznáva, že sa hádajú. Prekvapivo partnerove flirtovanie nám až tak neprekáža, aj svokrovcov či problémy s alkoholom dokážeme prežiť. No keď príde na výchovu detí, domáce práce alebo financie, už je oheň na streche. Každý konflikt však nemusí byť dôvodom na ukončenie vzťahu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Pár sa bozkáva, ilustračné foto

isifa

Súvisiace články