Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
PRIESKUM. Žije sa nám dobre! Myslí si to až 86 % Slovákov
Zdielať na

PRIESKUM. Žije sa nám dobre! Myslí si to až 86 % Slovákov

Jedna z najvyšších mier nezamestnanosti v únii, najslabšie platy, nedôvera voči politikom, nevyšetrené kauzy, žiadny extra vysoký vek dožitia. Aj tak by sa dali charakterizovať podmienky života na Slovensku. Žiadny dôvod na oslavu teda alebo?

Aj keď si občas zafrfleme

Životné podmienky nepatria u nás práve k tým najkvalitnejším v rámci Európy. Podľa všetkého by preto každý očakával, že nohy na plecia by vzal každý kto môže a šup ho za hranice.

Podľa európskeho prieskumu to však až tak zlé na Slovensku pravdepodobne nebude. "Podľa prieskumu Eurobarometer to vyzerá tak, že Slováci si niekedy zafrflú. Až 86 percent Slovákov je tu šťastných," banková analytička Eva Sadovská.

Poliaci sú ešte šťastnejší

Dokonca si tu žijeme šťastnejšie ako v roku 2006, keď sa život na rodnej hrudi pozdával 84 percentám Slovákov. A tom sme vtedy ešte o dlhovej kríze ani nechyrovali. To naše Slovensko nedopadlo zle ani v rámci okolitých krajín V4. Väčší lokálpatrioti sú len poliaci.

"Šťastnejší sú len Poliaci," doplnila Sadovská. Najhoršie dopadli Maďari. Nie len v rámci V4, ale celkovo v Európe. Život doma si pochvaľuje len 38 percent našich južných susedov. Klasicky najspokojnejší sú ľudkovia, ktorí žijú v krajinách, kde je málo svetla, dlhá zima a veľa snehu, teda Severania.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy