Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Riziko nákupu cez internet. Pozor na nekvalitné pneumatiky
Zdielať na

Riziko nákupu cez internet. Pozor na nekvalitné pneumatiky

Chystáte sa prezúvať vaše auto a pritom ste fanúšikom nakupovania cez internet? Určite vám to ušetrí pár eur, aj tu si však treba dávať pozor. Skúsení automechanici totiž tvrdia, že sa čoraz častejšie stretávajú s nekvalitnými gumami od pochybných internetových predajcov.

Nakupovanie cez internet je čoraz populárnejšie aj v automobilovej oblasti. Odborníci pritom hovoria že v prvom rade je dôležité vybrať si overený internetový obchod. Tam je najväčší predpoklad dobrej kúpy. Po objednaní podľa presných parametrov je dôležité pneumatiku podrobne skontrolovať. "Treba si dať pozor, či to nie je prestarnutá guma," uviedol majiteľ autoservisu Stanislav Sklenica.

Pozor na výrobcu pneumatík

Ďalšou mimoriadne dôležitou vecou je krajina pôvodu. V čínskych fabrikách sa totiž falšuje všetko. Aj obutie na autá. "Z druhej strany je napísané Made in. Keď je z Portugalska tak dobre, ešte sa dá. Ale keď to je v Rumnsku alebo Malajzii, tak je to veľmi zlé. Kvalita tej pneumatiky je veľmi nízka," dodal Sklenica.

Dôležitý je aj dezén

Podľa skúseného servisáka je dôležité aj to aký dezén zvolíte. Záleží to od toho, po akých cestách sa najčastejšie pohybujete. Či je to v závejoch na horách, alebo v čľapkanici v nížine.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články