Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nákup a predaj cez bazár. Pre mamičky je každý cent dobrý
Zdielať na

Nákup a predaj cez bazár. Pre mamičky je každý cent dobrý

Finančná situácia mamičiek na materskej je zložitá a možno by ste neverili, akú námahu sú niektoré ochotné vynaložiť nato, aby do rodinného rozpočtu priniesli hoc aj malú sumu peňazí. Reč je v mnohých prípadoch len o desiatkách centov.

Ku kúpe ponožiek za 30 centov či šatičiek za euro môžu prísť mamičky na rôznych bazároch na internete. Oplatí sa to však predávajúcim? Veď sa len pozrite, čo obnáša zarobiť obyčajných šesťdesiat centov. veci musíte dať do obálky alebo balíka, vypísať adresu a zaniesť na poštu.

V mnohých prípadoch môže byť poštovné a balné vyššie ako cena samotného výrobku. Veď len väčšia obálka stojí 94 centov. V obchode môže stáť klobúčik pre dieťa 8 eur, prostredníctvom bazáru ho kúpite za pár centov. Veľa mamičiek na Slovensku kupuje či predáva veci po svojich deťoch takýmto spôsobom. "Prečo nie? Vy sa zbavíte vecí a niekomu to znova pomôže," hovorí opýtaná mamička na materskej. 

Mladé rodiny najohrozenejšie

Nečudo, veď priemerná sociálna dávka či rodičovské príspevky skutočne nestačia mnohým mladým rodinám na bezproblémové prežitie. "Samozrejme mladé rodiny dlhodobo patria k skupinám najohrozenejším chudobou," uviedla sociologička Sylvia Porubänová. 

Každý cent je dobrý

Mnohé mamičky využívajú internetové bazáre s detským oblečením aj ako možnosť uvoľniť zaoprataný byt detskými vecami. "A vtedy vám je jedno za čo to predáte. Už vám je jedno či dostanete za to 10 eur alebo 5. Proste ste radi, že to ide aj za nejaký peniažtek možno, za rozumnú cenu," hovorí mamička. "Skôr sa domnievam alebo som o tom presvedčená, že mamičky uvažujú aj takýmto spôsobom. Že každý cent alebo cent k cenut je dobrý a zíde sa do tej domácnosti," hovorí Sylvia Porubänová. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články