Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
PRIESKUM. Nápoj zadarmo dostane len každý piaty
Zdielať na

PRIESKUM. Nápoj zadarmo dostane len každý piaty

Nápoje na pracovisku patria medzi tretí najrozšírenejší benefit, ktorý firmy ponúkajú svojim zamestnancom. Tento rok ho dostalo takmer 20% ľudí, čo je približne rovnaký počet ako minulý rok. Údaje vyplynuli z prieskumu Platy.sk.

Najviac kolaboli Košičania

Avšak spoločnosti za posledných päť rokov tento benefit škrtajú a z roka na rok ho dostáva čoraz menší počet zamestnancov. A pritom len za jediný deň skolabovalo na Slovensku 106 ľudí. Kvôli extrémnemu teplu najviac zasahovali záchranári v Košickom kraji. Museli tam ošetriť 26 ľudí.

Naopak najmenej kolapsov bolo v Trnavskom kraji, kde v nemocnici skončilo osem ľudí. Kolabujú viac ženy ako muži, no a horúčavy sa nepáčia ani deťom - tie sú totiž dehydratované rýchlejšie ako dospelí.

Firmám chýbajú peniaze

No a keď už hovoríme o kolabsoch, mali by sme povedať, že ich jedinou prevenciou je piť, piť a ešte raz piť! Zaujímavé však je, že v práci sa na pitný režim veľmi nedbá - dôvodom nie je nezáujem ako skôr financie.

Vodu na pracovisku má zadarmo priemerne len každý piaty zamestnanec. Úplne najhoršie sú na tom pracovníci štátnej správy. Ti si musia nosiť fľašku s vodou do práce na vlastné náklady vo väčšine prípadov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články