Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovensko čakajú extrémne horúčavy, platí výstraha 2. stupňa
Zdielať na

Slovensko čakajú extrémne horúčavy, platí výstraha 2. stupňa

Nezabúdajte na pitný režim. Obzvlášť dnes, kedy meteorológovia varujú pred extrémnymi horúčavami najmä na juhozápade Slovenska. Niekde sa teploty môžu vyšplhať až na 37 stupňov Celzia.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Nezabúdajte na pitný režim

Pre Košický kraj platí výstraha prvého stupňa. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie,fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," píše na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav. 

Ústav vydal výstrahy pred vysokými teplotami aj na utorok 21. augusta, pričom ich očakáva na celom území Slovenska. Výstraha druhého stupňa platí v utorok od 12:00 do 19:00 na západe a na juhu krajiny. SHMÚ očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 37 stupňov Celzia.

Chráňte sa pre slnkom...

"Lietame z extrému do extrému. V júli to je ešte normálne, ale v auguste sa patrí, aby bolo stabilné počasie. Žiaľ, tohto roku je premenlivé a už ideme do ďalšieho extrému. Doteraz bolo chladnejšie počasie, ale dnešným dňom sa začína výrazne otepľovať. Čaká nás horúci víkend a teploty nad 30°C," informoval meteorológ Peter Jurčovič.

A ešte jedna dobrá správa na záver. Extrémne teplé počasie by malo vydržať aj počas víkendu. V popoludňajších hodinách sa preto vyhýbajte priamemu slnku a pravidelne dopĺňajte tekutiny.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Žena_fontána_sukňa_tričko_veľmi teplo_horúco_počasie_park

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy