Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ráno ponožky, poobede sandále. Hrozia nám augustové mrazy?
Zdielať na

Ráno ponožky, poobede sandále. Hrozia nám augustové mrazy?

V pondelok si mnohí z nás zo skrine vyberali vhodné oblečenie asi o niečo dlhšie ako v iné dni. Ráno boli totiž teploty na ponožky či bundu! SHMÚ dokonca vydal výstrahu prvého stupňa pre prízemné mrazy pre oblasť Záhoria. Bude takéto chladné počasie pokračovať ďalej?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vysoké teploty a prízemné mrazy?!

Nešlo len o pocit, z nedele na pondelok sa skutočne mnohí zobudili až do zimného obdobia. Teplota na niektorých miestach dosiahla podľa SHMÚ 0-2 stupne Celzia. V auguste sú však takéto prízemné mrazy zriedkavé. Meteorológovia navyše očakávajú, že sa opäť poriadne oteplí v priebehu tohto týždňa. Teploty by sa tak na jeho konci mohli priblížiť k tridsiatke.

Občasné prehánky či búrky možno čakať najmä na východe a severe územia. A hoci cez deň je vonku príjemne teplúčko, mali by sme s prízemnými mrazmi rátať aj naďalej? "Môžeme povedať, že extrémy v počasí pokračujú. V súčasnosti prevláda na Slovensku nezvyklé studené počasie. V pondelok ráno bolo citeľne chladnejšie aj v Bratislave a na Záhorí. Tu to bolo 6 stupňov, v Bratislave okolo 10," upozorňuje meteorológ Peter Jurčovič.

Správa SHMÚ bola prehnaná

"Sú to nízke teploty, ale ešte nie sú rekordné. Rekordné sú asi o dva-tri stupne nižšie. Samozrejme pri teplote šesť stupňov by sme trochu mohli uvažovať aj o prízemných mrazoch. Ale to by musela byť jeseň, jar alebo zima a nie leto.

Správa, ktorú vydalo SHMÚ, si myslím, že bola trošku prehnaná a neopodstatnená. V pondelok skoro ráno bolo takých 5 stupňov na Záhorí, takže mrazy nehrozili, nebudú hroziť a najskôr s prízemnými mrazmi by sme mali rátať až niekedy v druhej polovici septembra."

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy