Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
30°C a viac. Čaká nás posledný horúci víkend
Zdielať na

30°C a viac. Čaká nás posledný horúci víkend

Minulý víkend sme vyťahovali zo skríň svetre. Počasie sa však v priebehu týždňa umúdrilo a teraz nasleduje zrejme posledný horúci víkend počas prázdnin. Svitá na príjemné kúpanie a plavky, preto to radšej využite. Podľa meteorológov nám totiž počasie chystá koncom augusta nemilé prekvapenie a ďalší extrém.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Víkend na kúpanie a opaľovanie

Toto leto bolo skutočne bohaté na extrémne horúčavy. Neobišli nás ani chladnejšie dni. Tie sme zažili aj minulý víkend a začiatkom tohto týždňa. Na západnom Slovensku je však konečne príjemné teplo. Vydrží aj cez víkend?

"Lietame z extrému do extrému. V júli to je ešte normálne, ale v auguste sa patrí, aby bolo stabilné počasie. Žiaľ, tohto roku je premenlivé a už ideme do ďalšieho extrému. Doteraz bolo chladnejšie počasie, ale dnešným dňom sa začína výrazne otepľovať. Čaká nás horúci víkend a teploty nad 30°C, ale rekordy by padať zase nemali," informoval meteorológ Peter Jurčovič.

24. august zlomí počasie Bartolomej

Netešte sa však predčasne. Hoci v pondelok sa teplúčku a krásnemu slnečnému počasiu tešiť stále budeme môcť, koncom týždňa sa nám blíži 24. august. A To je Bartolomej, s ktorým sa spájajú aj viaceré pranostiky.

"Čo sa zvyšku augusta týka, 24. augusta je Bartolomeja a hovorí sa, Bartolomej svätý, všetkým hlavu zlomí - klasom na poli, kúpaniu aj letu. Príde daždivé, veterné a chladnejšie počasie, počas nasledujúceho víkendu nás tak čaká ďalší extrém. Koncom augusta bude viac daždivo a oblačno, čo zase ocenia hubári. Počasie sa však s príchodom septembra zlepší a minimálne týždeň bude teplé, pekné počasie."

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy