Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oraváci už vyťahujú zo skríň čiapky a rukavice...
Zdielať na

Oraváci už vyťahujú zo skríň čiapky a rukavice...

Ide zima, ide mráz. Aspoň také počasie vládne v posledných dňoch na Orave. Zatiaľ čo pred týždňom si obyvatelia užívali 30-stupňové teploty, teraz tam majú nulu. Ale môže sa to ešte zmeniť!

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Na Orave sa ochladilo

"Dnes je zima, mám svetrík, predtým to bol pulóver," tvrdí 87-ročá obyvateľka. Veru tak, v polovici augusta by zaiste ľudia očakávali 30-stupňové horúčavy, ale v Oravskej Lesnej, najchladnejšej obci Slovenska, to neplatí. Ďalšia pani zase priznala, že na bicykel musí nosiť rukave. Inak by jej vraj bola zima.

A ešte jedna zaujímavosť. V tejto dedine by ste nenašli dom, v ktorom by sa podvečer nekúrilo. Lesňania v máji prestali kúriť a v polovici augusta znova začínajú. "Stáva sa, že sa náhle ochladí, u nás sa ho hovorí svätá Anna - chladné rána," so smiechom priznáva Ladislav Murín z hydrometeorologickej stanice v Oravskej Lesnej.

Studené počasie prekvapilo aj dovolenkárov. A ani deti z toho nemajú veľkú radosť. Nosia čiapky a hrubé vesty. O pár dní už začnú dokonca prekurovať aj školu, aby žiaci v septembri nesedeli v chladných triedach.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy