Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ženy v červenom? Vraj ľahšia sexuálna korisť...
Zdielať na

Ženy v červenom? Vraj ľahšia sexuálna korisť...

Červená v mužoch evokuje vášeň. Ak je teda žena v červenom, muži sa domnievajú, že s ňou skončia v posteli hneď na prvom rande. Vyplýva to zo psychologickej štúdie zverejnené v denníku The Telegraph.

Výskumu vedcov z univerzity vo francúzskej Bretani sa zúčastnilo 120 študentov od 18 do 21 rokov. Experti ich rozdelili do 4 skupín. Každého dobrovoľníka nechali 30 sekúnd sledovať fotografiu 20- ročnej dievčiny. 

Červená dominovala

Tá bola vždy rovnaká, líšila sa len jej farba trička. Študenti mali na škále vyznačiť, do akej miery im žena pripadá atraktívna a aká je podľa ich názoru šanca, že dotyčná bude súhlasiť so sexom na prvej schôdzke.

Za najpríťažlivejšiu považovali dobrovoľníci ženu v červenom, nasledovala biela, modrá a zelená. Štatisticky významná časť ukázala, že pri žene v červenom je najväčšia šanca na sex počas prvého rande.

Biela je najmenej dostupná

Menšia pravdepodobnosť je vraj pri ženách v modrom, zelenom a nakoniec v bielom. Výsledky vytlačil odborný časopis Journal of Social Psychology. Podľa vedcov z univerzity Université de Bretagne-Sud podporujú výsledky mienku, že muži chápu červenú farbu ako ponuku k sexu.

TV JOJ

Súvisiace články