Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bod G existuje. Dokázali to americkí vedci
Zdielať na

Bod G existuje. Dokázali to americkí vedci

Erotogénna zóna vo vagíne žien nazývaná bod G, o ktorej sa desiatky rokov vedú spory, je anatomickou skutočnosťou. Tvrdia to americkí vedci na základe výsledkov pitvy vnútornej strany vagíny mŕtvej, 83-ročnej ženy.

Podľa výsledkov, ktoré vedci zverejnili, pitva ukázala prítomnosť bodu G. Ten má podobu dobre ohraničenej dutiny. Nachádza sa v zadnej časti perineálnej membrány a to 16,5 milimetra od hornej časti ústia močovej trubice.

Zlepšenie sexuálneho života

"Bod G bol dlhý 8,1 milimetra, široký od 1,5 do 3,6 milimetra a vysoký 0,4 milimetra," upresnil šéf tohto projektu Adam Ostrzenski. "Táto štúdia potvrdila anatomickú existenciu bodu G. To by mohlo prispieť k lepšiemu porozumeniu a zlepšeniu sexuálneho života žien," poznamenal Ostrzenski z gynekologického ústavu na Floride.

Šéfredaktor časopisu Journal of Sexual Medicine, ktorý výsledky výskumu zverejnil, poznamenal, že tento výskum založený na jedinom mŕtvom tele, len rozširuje množstvo štúdií o sexuálnej anatómii žien.

Výskum má veľký význam

Súčasne zdôraznil, že výskum v oblasti sexuálneho zdravia žien má veľký význam. O existencii bodu G sa prvýkrát zmienil v roku 1950 lekár Ernest Gräfenberg. Popisuje sa ako mimoriadne citlivá erotogénna zón, ktorá sa nachádza na prednej strane vagíny. Jej stimuláciou sa podľa mnohých odborníkov dá dosiahnuť u žien veľké sexuálne vzrušenie.

sex_muž_žena_posteľ_milenci_lodičky_okno v pozadí

ISIFA

Súvisiace články