Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Francúzi opíjajú kravy! Dôvodom je mäso...
Zdielať na

Francúzi opíjajú kravy! Dôvodom je mäso...

Nová metóda kŕmenia kráv možno zmení francúzske kuchárske knihy. Práve oni zvyknú mäso podlievať pri varení vínom... Ale prečo liať víno na mäso, keď sa to dá inak? Napríklad nalievať víno priamo kravám do potravy. Kravy sú údajne veselšie a podľa prvých ochutnávok je mäso vraj dokonca chutnejšie.

Kravám prilievajú víno

Hovädzí steak, ktorý chutí po víne a predsa doň kuchár nenalial ani len kvapku vína. Takéto niečo môžete zažiť vo Francúzsku. Špeciálne hovädzie pre gurmánov vyrábajú nezvyčajným spôsobom. Kravkám, ktoré chovajú v istej farme, prilievajú do krmiva kvalitné víno.

Jeho množstvo vypočítali podľa odporúčanej dennej dávky pre ľudí na 1 kg hmotnosti. U kravky sú to zhruba dve fľaše. Po nich sú vraj spokojnejšie, ich mäso je kvalitnejšie, chutnejšie a pri pečení jemne karamelizuje, čo oceňujú gurmáni.  

Mexičania opíjajú mravce

Podobné experimenty nerobia len Francúzi, ale napríklad aj Mexičania. Tí ale opíjajú mravce vo Vermute rôznych druhov a potom usmažené majú typickú vermutovú príchuť. Smažené mravce sú tam hitom. U nás by predajcovia veľmi nepochodili, skôr Francúzi s vínovým steakom.

Zisťovali sme, či takéto zámerné opíjanie živočíchov nie je na hrane etiky. Pokiaľ ide o tvrdý alkohol, tak asi áno. No pokiaľ ide o slabšiu koncentráciu, zvieratá magicky láka.  

Medzi najväčších pijanov patrí čmeliak. Ten je schopný dostať sa do delíria a privodiť si aj smrť. ale podĺa zoologičky Martiny Nemčekovej si aj taký medveď na alkohole rád pochutná. Občas poriadnu opicu zo seba vedia urobiť okrem neho a opíc aj slony, pštrosy, prasatá, žirafy, nosorožce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články