Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Luxus v kravíne. Tieto dámy spia na vodných posteliach
Zdielať na

Luxus v kravíne. Tieto dámy spia na vodných posteliach

Revolučná starostlivosť o kravy nepozná hraníc. Moderný farmár sa teda rozhodol, že svojmu dobytku dopraje to najlepšie na trhu - mäkučkú kravskú vodnú posteľ!

Nadštandardná starostlivosť a pod kopytami príjemne mäkučko - tak nejak by mohol vyzerať luxusný kravský hotel. Mladý farmár, ktorý je už treťou generáciou, ktorá sa stará o statok, sa novinkám nebráni. Keď počul o revolučnej vodnej posteli pre kravy, neváhal.

Kravičky sa cítia ako na surfe

Farmár Ben van Loon tvrdí, že "kravy to vnímajú ináč ako my ľudia. Cítia sa skôr akoby surfovali. V každej ploche jej vyše 50 litrov vody. Keď si chce zviera ľahnúť, voda sa nahrnie do prednej časti ku kolenám a tak tlmí náraz. "

Van Loonovci zázrak najprv odskúšali na vzorke sto kusov. V posteliach sa nemnožia baktérie, a tak si kravy nič neodkopávajú ako predtým. To je hlavná výhoda. Práve baktérie dokážu kravu odstaviť na dlhú dobu, čo farmárov stojí veľké peniaze.

Luxus im prospieva

Za 6 mesiacov evidovali medzi kravami len  dve infekcie, čo je výborný výsledok. Svoju objednávku preto farmár zdvojnásobil. Najnovšie sa jeho kravy tešia z 200 kusov novučičkých vodných postelí. Uvidíme, čo k zázraku pribudne najbližšie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

CNN

Súvisiace články

Najčítanejšie správy