Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ako si nájsť v lete brigádu? Nezabudnite potvrdenie o návšteve školy
Zdielať na

Ako si nájsť v lete brigádu? Nezabudnite potvrdenie o návšteve školy

Niektorí leto využijú oddychovaním pri vode, hrami a možno len takým povaľovaním sa kdekoľvek. Študenti vysokých škôl sa ale namiesto dobrodružstva obzerajú skôr po zárobkoch. Najlepšie v zahraničí. Popri letnej brigáde si tam môžu zdokonaliť jazyk a spoznať nových ľudí.

Aj nezamestnaní chcú brigádu

Ešte pred tým, ako vycestujete, by ste ale mali vedieť niekoľko dôležitých vecí. Napríklad, ktoré agentúry sú a ktoré nie sú spoľahlivé. Sezóna letných brigád už totiž odštartovala.

"Stále je čas, aby si človek našiel brigádu, ak chce. Ponuka je oveľa nižšia ako bola po iné roky, lebo máme veľa nezamestnaných a aj oni sa snažia získať brigádu. Brigádovať môžete v reštauráciách, na letných terasách, v obchodoch, samozrejme hypermarkety a vykladanie rôzneho tovaru," hovorí riaditeľka pracovného portálu Ivana Molnárová.

Treba vyčkať 

Zaujímalo nás aj, ako postupovať pri hľadaní práce. "Najdôležitejšie je osloviť pracovné agentúry, ktoré ponúkajú takéto brigády a zapísať sa možno do databázy, lebo možno tú brigádu nedostanem hneď, keď sa zaujímam, ale možno o týždeň, o dva, o mesiac," informuje riaditeľka pracovného portálu.

Ak túžite vycestovať do zahraničia, aj pre vás máme pár praktických rád. "Pri zahraničných brigádach je dôležité podpísanie pracovnej zmluvy s tou agentúrou, ktorá sprostredkováva prácu. Overiť si referencie, či už na webe, alebo v diskusných fórach," dodala Molnárová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články