Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Našim študentom nevonia hocaká brigáda, sú prieberčiví
Zdielať na

Našim študentom nevonia hocaká brigáda, sú prieberčiví

Jedna vec je nájsť si brigádu a druhá - nájsť si dobrú brigádu. Hoci je ich na trhu málo a na jednu pripadajú traja uchádzači, študenti nezoberú hocičo. V ponukách doslova preberajú a niekedy radšej zostanú sedieť doma alebo na internáte.

Mladší študenti nie sú nároční vo vyberaní brigád. K najčastejším voľbám patria práce v supermarketoch či manuálne práce. Neplatí to však o tých dlhšie študujúcich. Tí chcú brigádu, ktorá by korešpondovala s ich budúcim povolaním.

Študent by nemal byť vyberavý

"Také nekvalifikované práce nechcem robiť, hľadám si brigádu v obore," hovorí študentka. To je síce z dlhodobého hľadiska výborná taktika, ale ak chce študent zarobiť hneď, nemal by byť veľmi vyberavý. Nakoniec sa totiž môže stať, že ho predbehnú študenti, ktorí brigádujú pravidelne vo viacerých sektoroch.

"Radíme tým študentom, aby rozšírili svoje pole pôsobnosti," hovorí konzultantka personálnej agentúry Darina Záhoránová.

Najlepšie platení IT - čkári

"Prešiel som už všetkým. Od vykladača po zametača, cez kancelárske práce," tvrdí študent ekonómie. Oblasti, kde je brigád najviac a zároveň sú najlepšie zaplatené, zostávajú nezmenené. "Informačné technológie a telekomunikačný sektor," hovorí Martin Huba, konzultant personálnej agentúry. Firmy majú záujem aj o pomoc do ekonomických oddelení a prácu si nájdu hostesky na letné festivaly.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy