Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nezamestnaných je stále viac, práca ale je...
Zdielať na

Nezamestnaných je stále viac, práca ale je...

Počet nezamestnaných neustále rastie, no ponuky práce na trhu stále sú. Dokazuje to aj najnovšia štúdia jedného z internetových portálov, ktorý sa práve ponukami práce zaoberá. Hodnotil rok 2011.

Minulý rok sa niesol v znamení oživovania, pretože na tomto portáli firmy najviac hľadali ľudí v telekomunikáciách, automobilovom priemysle, strojárstve a v oblasti ľudských zdrojov. Naopak, oproti roku 2010 sa počet pracovných pokút najviac prepadol v štátnej správe, zdravotníctve, farmácii a poľnohospodárstve.

Trh práce ťahal automobilový priemysel

"V roku 2011 ťahal slovenský trh práce najmä automobilový priemysel otváraním nových pracovných pozícií. Prejavilo sa to nárastom počtu pracovných ponúk pre kvalifikovaných robotníkov o 40 percent," hovorí Lucia Burianová z portálu profesia.sk.

Viac ako polovica ponúk v Bratislavskom kraji...

Viac ako polovica všetkých pracovných ponúk v roku 2011 bola v Bratislavskom kraji, konkrétne 54 percent. Nasledovali kraje Nitriansky, Trnavský, Žilinský, Košický, Trenčiansky. Najnižší podiel ponúk bol v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Z dlhodobého pohľadu sa ešte počet pracovných ponúk nenachádza na úrovni spred krízy v roku 2008.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy