Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nezamestnaným sa nechce robiť! Zarobili by málo...
Zdielať na

Nezamestnaným sa nechce robiť! Zarobili by málo...

V jednom z najchudobnejších okresov Slovenska, kde je bez práce takmer 30 percent ľudí, odmietajú nezamestnaní celkom lukratívne ponuky. Jedna taká prišla aj z trnavskej automobilky. Záujemcov o tieto pracovné pozície však bolo tak málo, že sa pred zástupcami agentúry červenali od hanby aj zamestnanci kežmarského úradu práce.

Celkom slušný plat, strava či ubytovanie. Ani takéto podmienky neboli pre nezamestnaných dosť lákavé. Posledným pokusom mala byť prezentácia, na ktorú  pozvali tristo prevažne mladých ľudí do 25 rokov, ktorí nemajú žiadny príjem a výsledok?



"S hrôzou sme zistili, že naši klienti túto ponuku odignorovali," tvrdí Eleonóra Levická z Úradu práce v Kežmarku.Dôvod, prečo takúto ponuku odmietli, sa do dnešného dňa nedozvedel z úradu nik.

V Kežmarskom okrese sa nezamestnaným zdá, že 600 eur na výplatnej páske je príliš málo. Prešli sme aj niekoľko podtatranských osád, kde je nezamestnanosť takmer stopercentná a pýtali sa chlapov, či by do takejto roboty išli. Tu bola ich odpoveď už iná...



Nezamestnaný Róm ukazuje na hruď_práca

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy