Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cestujúci pozor! Letné šetrenie odstavio autobusy
Zdielať na

Cestujúci pozor! Letné šetrenie odstavio autobusy

Koniec školského roka nastavuje prázdninový režim aj v doprave. Už od pondelka budú mnohé autobusové linky oddychovať. Zmeny v cestovných poriadkoch si radšej naštudujte vopred.

Zmenené kvôli prázdninám

"Počas letných prázdnin jazdí zhruba o 15 percent menej spojov v primestskej doprave, je to dané tým, že sú prázdniny a v tomto období cestuje menej ľudí," informovala hovorkyňa spoločnosti Slovak Line Eva Vozárová.

Dvojmesačnú výluku dostali prevažne autobusy, ktoré využívali najmä študenti. Nevýhodou však je, že mnohé z ranných spojov využívali aj pracujúci či dôchodcovia.

"Zmeny sa týkajú len prázdnin a sú dané v cestovnom poriadku v zmysle platného cestovného poriadku, ktorý schvaľuje Nitriansky samosprávny kraj. Tieto zmeny zasahujú do života cestujúcim v tom smere, že sú obmedzené žiacke spoje," tvrdí obchodný riaditeľ Veolia Transport Milan Jankulár.

Informujte samosprávny kraj

Drobná zmena v cestovnom poriadku počas prázdnin zamestnaným ľuďom na celom Slovensku narobí nemalé starosti. Je však spôsob, ktorým možno docieliť, aby vám váš spoj cez prázdniny nezrušili.

"Cestujúci, ktorým táto zmena nevyhovuje, môžu osloviť zástupcu obce, starostu, ktorý príslušnými krokmi bude kontaktovať samosprávny kraj, odbor dopravy, kde ich požiada o patričnú zmenu," dodal Jankulár.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články