Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Explózia v električke! Deväť ľudí utrpelo popáleniny
Zdielať na

Explózia v električke! Deväť ľudí utrpelo popáleniny

Zdroj: ISIFA/ilustračné

Prvé informácie hovorili o explózii nastraženej výbušniny vrhnutej na idúcu električku v centre mesta. Išlo však o niečo úplne iné. V preplnenom dopravnom prostriedku sa totiž vznietili dva balíky plné strelného prachu. Niesol si ich so sebou neopatrný poľovník...

Strelný prach schovával v taške

V centre východoukrajinského Dnepropetrovska spôsobili explózie strelného prachu popáleniny až deviatim ľuďom. Podľa očitých svedkov viezol balíky s nebezpečným nákladom práve poľovník, ktorý po nástupe do električky tašku s balíkmi otvoril a svoj náklad začal kontrolovať.

Všetko začalo brzdením električky...

Nasledovalo náhle brzdenie vozidla, počas ktorého balíky z tašky vypadli a od horúcej podlahy sa vznietili. V električke vypukla panika. Vodič našťastie zachoval chladnú hlavu a otvoril všetky dvere, aby mohli cestujúci vystúpiť.

Deväť ľudí s popáleninami rôzneho stupňa bolo okamžite prevezených do nemocnice. Poľovník sa obvineniu z verejného ohrozenia zrejme nevyhne... Okrem paniky vyvolala správa v meste poplach.

Aprílové výbuchy vyvolali obavy o futbalových fanúšikov

Obavy vyvolali už séria štyroch tohtoročných aprílových bombových útokov, ktoré v miliónovom Dnepropetrovsku zranili okolo 30 ľudí. Ohrození totiž môžu byť fanúšikovia európskeho futbalového šampionátu, keďže sa hrá v štyroch ukrajinských a štyroch poľských mestách. Dnepropetrovsk však medzi ne nepatrí.

Z aprílových útokov sú podozriví štyria ľudia, ktorých polícia zadržala v máji. Údajne sú spojené s miestnym podsvetím...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy