Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Výbuch na pražskom letisku! Horelo jedno z lietadiel
Zdielať na

Výbuch na pražskom letisku! Horelo jedno z lietadiel

Prevádzka letiska Ruzyň bola v sobotu večer prerušená. Jedným z hangárov totiž otriasol výbuch. Nasledoval požiar lietadla, jeden človek utrpel zranenia. Podľa agentúry ČTK je príčina požiaru zatiaľ neznáma. Podľa portálu novinky.cz údajne k explózii došlo počas čistenia lietadla a manipulácii s benzínom...

Výbuch sa ozval z hangáru

"Horieť začalo po deviatej hodine večer v hangáre F, ktorý patrí spoločnosti ČSA Technics," informovala ČTK hovorkyňa letiska Eva Krejčí. Na miesto okamžite po vzniknutí požiaru smerovalo niekoľko hasičských vozov a požiar sa im podarilo dostať v priebehu dvoch hodín pod kontrolu.

Úplne zhorelo lietadlo typu ATR 42, ktoré transportovalo gorilu Moju z pražskej ZOO do Španielska. Podľa hasičov bude škoda veľká, odhaduje sa zatiaľ na asi 200 milión českých korún. "Príčina požiaru bude dôkladne prešetrená," dodala hovorkyňa ČSA Hana Hejsková.

Manipulácia s benzínom...?

Podľa portálu novinky.cz malo k požiaru dojsť pri čistení lietadla a manipulácii s benzínom. Jeden človek bol zranený, vážne sa však nezranil nikto.

ATR 42 je dvojmotorové turbovrtulové dopravné lietadlo, určené pre kratšie regionálne trate. Dlhé je takmer 23 metrov, maximálna prepravná kapacita 50 ľudí.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

novinky.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy